Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Synskadade vill införa ROT-bidrag för kommuner

Synskadades Riksförbund i Gävleborg vill att regeringen tar fram ett stimulansbidrag för att göra Sverige mer tillgängligt.

 

– Ett ROT-bidrag, fast för kommunerna, skulle kunna skynda på utvecklingen, säger Monica Pettersson, ordförande i SRF Gävleborg.

2010 ska Sverige vara tillgängligt för alla medborgare. Men innan dess är det mycket arbete som väntar – och det går för sakta. Det menar Synskadades Riksförbund, SRF, i Gävleborg.

– På många håll händer det inte mycket trots beslutet. Men om det blir billigare för kommunerna att utvecklas kanske de verkligen tar tag i arbetet och sätter igång att göra Sverige tillgängligt, säger Monica Pettersson, ordförande i SRF Gävleborg.

Nu uppmanar förbundet regeringen att införa ett tillgänglighetsbidrag för kommunerna.

Tanken är något som liknar byggbranschens ROT-bidrag som har införts för att stimulera marknaden och minska arbetslösheten.

– Om ett bidrag införs så blir inte bara tillgängligheten bättre, man kan även rädda jobb och på sikt ökar även möjligheten för funktionshindrade att arbeta, säger Monica Pettersson.