Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta ansvar politiker

Annons

Varför skall vi hyresgäster inom Gavlegårdarna ta ansvar för att hyresbeståndet är undermåligt? Varför ska vi ta ansvar för att staten ville ha sina miljonprogram och sedan strunta i ansvaret att underhålla beståndet. Varför ska vi ta ansvar hur beståndet ser ut, när inte Gavlegårdarna tar ansvar hur vår ekonomi utvecklas?


Det senaste åren samt de kommande åren så har pensionärerna och arbetslösas ekonomi blivit allt sämre. Barnfamiljernas ekonomi där den ene eller båda föräldrarna blivit arbetslösa, har betalningsförmågan rasat fatalt. Allt fler fastnar i arbetslöshetsträsket via FAS3 och via jobbcoacher som inte vill släppa iväg arbetslösa för de får inte in pengar på dem. Nu måste vi börja säga ifrån! Jag kan inte acceptera att mina grannar riskerar att bli vräkta för att hyran höjs 100:- eller mer. Det finns inte pengar kvar! Jag har grannar i mitt område där det bor två vuxna och tre barn i en etta på 24 kvadrat! Är det värdigt tycker ni hos Gavlegårdarna? Ni som är riksdagspolitiker, är det ett sådant samhälle ni vill ha?

Nu börjar det närma sig att ta beslut på hyresförhandlingarna i Gävle. Jag hoppas att ni hyresförhandlare i år inte accepterar annat än 0-bud under de kommande åren. Vi måste få kommunens och riksdagens politiker att börja ta ett egenansvar över samhället. Det kan inte ligga på oss som har det sämst att betala för allmänhetens intressen. Det är allas ansvar att vi har en allmännytta som finns till för hyresregleringar inom den privata bostadsmarknaden. Allmännyttan skall vara ett hyresregleringsverktyg och inte en som går före och är det dyrare alternativet. Jag fullkomligt skit.r i vad det är för hyror i Örebro, Eskilstuna m.m. i förhållande till Gävle. Eftersom ni alltid vill jämföra er med de som är dyrare. Även de betalar för mycket men varför rättfärdigar det er att ta ut mer från oss för det?

Till komunfullmäktige: Höj skatten under en period för att det skall betala en del av hyresbeståndets upprustning!
Till riksdagen: Ta ansvar över det gamla beslutet att miljonprogrammen skulle byggas och inför ROT-avdra för hyreslägenheter samt höj skatten lite och låt de pengar gå till upprustningen av dessa. Det är allas ansvar inte fåtalets!!!

Jag älskar att hyra av Gavlegårdarna och är stolt att bo hos dem. Jag får alltid bra service och ett trevligt bemötande, men nu har gränsen nåtts över vad det får kosta!

Hyresgästföreningen: Stå upp för oss medlemmar NU! Säg 0!!!! Inte höjning inte sökning utan 0!!!

Tord Wallén
Nya Regleringen

Mer läsning

Annons