Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta ungdomarna på allvar

Annons

Folkpartiet har länge kämpat för att få med Älvkarlebys ungdomar och utforma en bra kommun utifrån deras önskemål och tankar. Vi har bekymrat sett hur vi medelålders och pensionsmässiga politiker har lagt pannan i djupa veck och kommit med olika mindre genomtänkta förslag på hur vi tror att ungdomar vill ha det. Inte många förslag har fallit särskilt väl ut.
Det ungdomsnätverk som i vintras kom till, mycket tack vare kyrkan, känner inte kommunfullmäktiges ordförande tillika ordförande i kultur- och fritid till. Ett nätverk som tror sig ha fått inflytande i politiken men som politiken inte ens känner till blir ganska tandlöst. Vi borde bjuda in dem till kommunfullmäktige så att de får presentera sig och sen måste de få en bred kanal rakt in i politiken på samma vis som vi har handikapp- och pensionärsråd.
Folkpartiet kommer, om vi får tillräckligt stort stöd i valet, att lyfta ungdomsfrågorna på allvar. Vi kommer att starta ett ungdomsråd och vi kommer att ge utrymme även till de ungdomar som inte är föreningsaktiva.
Vår vision är att ihop med ett aktivitetshus skapa en skatepark och en streetbasketplan i centrala Skutskär. Kanske det också ska finnas en legal grafittivägg.
De pengar som kommunen varje år lägger ner på att sanera klotter och laga förstörda saker lägger vi i en pott och om det blir pengar över kan de användas till saker eller aktiviteter för kommunens unga.
Tar inte vi ungdomarna på allvar och inser att vi inte är bäst på att tänka ut hur de vill forma sin fritid kommer vi att ligga risigt till när vi så småningom hamnar på Östangård eller Tallmon och är beroende av att de ska ta hand om oss på ett bra sätt.
Ann-Cathrin Larsson FP
Kandidat till kommunfullmäktige, landsting och riksdag

Mer läsning

Annons