Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tack för pengarna från galan

Med goda idéer och insatser kan välgörenhet stödjas och därmed bli till glädje för andra!

Det ser vi även i år, nu genom att Marie Björk, Elin Lindfors och Jimmy Jönsson tog initiativ till stödgalan för hemlösa i Gävle.

RIA har med stor tacksamhet mottagit 8 695 kronor från arrangörerna. Därför vill jag på Rias vägnar rikta ett hjärtligt tack till initiativtagarna, till alla ideella krafter som medverkade med underhållning i form av musik, dikter, uppläsning och programledning samt till serverings- och alla övriga frivilliga personer som medverkade. Ett stort tack också till alla er som kom och bidrog till att stödgalan även blev en ekonomisk framgång utöver den kulturella succén. Det som gladde mig särskilt var att det var mest unga talanger, blandat med äldre erfarna, som intog scenen samt underhöll och gladde oss besökare.

Vad kommer nu pengarna att användas till? Genom samarbete med församlingar och samfund har Ria (Rådgivning i alkoholfrågor) till uppgift att skapa intresse och förutsättningar för ett ökat diakonalt engagemang för särskilt utsatta människor.

Detta sker utifrån en kristen människosyn genom dagverksamheten, som är öppen måndag till fredag. Här bedrivs ett psyko-socialt förändringsarbete bland missbrukare i Gävle. Samtal och rådgivning sker i en otvungen atmosfär. Hembesök och uppsökande verksamhet sker också.

Men verksamhet kostar. För personal, lokaler, sociala åtgärder, matvaruinköp med mera uppgick kostnaderna under 2007 till cirka 2,6 milj. Därför välkomnas alla initiativ samt fler ideella/frivilliga medarbetare till Rias secondhand.

Secondhand är en stödjande verksamhet till den ovan nämnda dagverksamheten och här behövs fler frivilliga till transporter och som möbelsäljare på lördagar.

A. Boström

kassör

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel