Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tack politiker!

Annons

Annandagpåsk är en högtidsdag för många. Nu är det förhoppningsvis även starten på ett nytt Sverige. Runt om i Sverige drog 1000-tals människor, sig ut ur stugor och hem till förmån för de sjukutförsäkrade. Jag vill börja med att tacka alla som var inblandade som ideella organisationer, religiösa organisationer, läkare samt privatpersoner som gjorde denna protest möjlig. Det är också ett stort tack till de partier i riksdagen som sett till att alla dessa människor blir utförsäkrade (viss ironi). Men faktiskt, utan detta idiotisystem så hade inte ateister och troende, sjukutförsäkrade och friska, män och kvinnor, det rödaste partiet till det blåaste träffat varandra. Nya broar har byggts och vänskapsband har knutits. Detta är starten till ett enande av folket. Av folket och för folket.

Till dig som sitter i kommun, landstig och riksdag, lyssna på detta. Ingen av er, oavsett partitillhörighet skall gå oberörda av detta. Vi är nu många och vi ska bli många fler. Våra röster skall eka för de som inte kan eller orka skrika själva. Detta är demokrati!!! Jag kan acceptera att det är höger eller vänster som vinner ett val, för det har majoriteten av det svenska folket bestämt. Jag kommer aldrig att acceptera att straffa någon för att de är sjuk! Jag vill att de som behöver rehabilitering skall få det. Jag vill att en läkares ord skall respekteras för att de har kunskapen om sjukdomen samt människan. Jag vill att försäkringskassan och arbetsförmedlingen skall arbeta tillsammans med arbetsgivare, riktiga läkare samt den sjuke. Detta för att individen skall få en möjlighet till ett bra och snabbt tillfrisknande utifrån var och ens egna förmåga och förutsättningar.


Skapa en försäkring som är en trygghet för alla och inte en belastning för alla! Ändra er politiska attityd från att alla sjuka är lata och försöker lura samhället till att alla skall vara en resurs och de som behöver hjälp skall få det!

En uppmaning till alla fackliga organisationer som finns runt om i hela landet. Visa er!!! Var finns ni? Under lönerörelserna så syns ni och hjälper medlemmar men var är ni nu? Några har ställt upp under påskuppropet men långt ifrån alla. Ni har makten som era medlemmar behöver. Strejkkassorna skall inte bara ligga och förränta sig utan skall komma ALLA medlemmar till gagn. Även de sjuka är medlemmar! Använd dessa pengar till att hjälpa de sjukutförsäkrade. Vill inte politikerna lyssna på oss på stadens torg så använd våra pengar till att tvinga dem att lyssna. Varför inte strejka för de svaga i samhället. Jag kan, jag vill och jag vågar, men vågar ni???

Till er som blivit drabbade av sjukutförsäkringsreglerna och till er som kommer att drabbas, ni skall veta att vi är många som bryr oss om er. Vi kommer att göra vad vi kan för er och era familjer. Ni är inte ensamma! Det finns massor av frivilliga organisationer samt olika religiösa organisationer som kan hjälpa och stötta er. Gå in på påskupproret på nätet och se villka organisationer som står bakom. Vi har även en namnunderskrift som pågår på nätet.

Tillsammans kanske vi inte kan flytta berg, men vi kan förändra Sverige!!! Fram för ett mer humanare Sverige. Stå upp för en anhörig, granne, vän, släkting eller dig själv. Vi är opolitiskt bundna, men vi är inte opolitiska.

Tord Wallén

engagerad granne och vän!

Mer läsning

Annons