Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tafsa inte på kvinnolönerna!

Annons

Det är väl då själva fan att det alltid ska tafsas på kvinnolönerna.
Detta med tanke på KS sjuksköterskor på hjärtkliniken där lönerna ska sänkas markant. Undra på att personalen är förbannade och tänker säga upp sig. Och det hoppas jag de gör! Det är ett friskhetstecken.
Hur kan facket gå med på något sådant? Ska inte facket företräda de anställda?
I Svenska dagbladet den 7/2 -11 stod det: Flera sjuksköterskor har nyligen sagt upp sig i protest mot hotande löneminskningar. Dr Björn Westrup är orolig för att den medicinska säkerheten hotas. I Stockholmstidningen den 7/2 -11 säger sköterskorna på KS och HS: ”Nu får det vara nog, vi är så jävla trötta på att höra ända sedan - 80 talet hur kvinnors löner ska sänkas, hållas nere!”
Hoppas alla sköterskor slutar och inte rättar sig in i leden.
Reagera kvinnor, även ni som inte arbetar inom vården. Vi måste stå upp för varandra. Kvinnolöner ska höjas, inte sänkas.
I SKTF den 13/5 -11, Tandsköterskor protesterar mot låga löner – ”vi måste ju ha en karl för att försörja oss ekonomiskt!”
Hur är det möjligt att vi har gått tillbaka till -50 och -60 talet. Det är inte klokt!
Det är väl ingen utveckling. Stackars karlar, varför ska de behöva försörja kvinnan och hela familjen själva?
Jag tror inte de vill det? Kvinnor kan och vill arbeta och få hela lönen och halva makten.
Där kommer jämställdheten in. Varför ignorerar regeringen den och varför är de så rädda för jämställdhet?
I Sundsvalls tidning den 27/2 -11 skriver ger Dahlin: ”Ett ojämställt samhälle gör både män och kvinnor till förlorare. Det samhället har förlorat möjligheten att utvecklas och ta till vara på all den kompetens som individen har.”
I AB 29/1-11 skriver Björn Fridén bl a: ”Så länge borgerligheten har regeringsmakten kommer vi inte se någon förändring som tar tag i de gemensamma problemen. Hela den politiska visionen går ut på att problemen inte ska lösas. Skatterna ska sänkas så var och en får ta tag i sina egna svårigheter.”
Undertecknad tycker det finns många problem i samhället vilka behöver lösas.
Så det är ett stort nederlag att jämställdhetsarbetet är lika med noll, och att klasskillnaderna bara blir större och större. Var finns medmänskligheten? Egoismen breder ut sig i samhället och det beror utan tvekan på bristen av jämställdhet.

Monika Norstedt Edvinsdotter
Norrtälje

Mer läsning

Annons