Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tal om pension vid 75 upprör

Statsminister Fredrik Reinfeldts vision om att folk ska vilja jobba till 75 år upprör.

Idén sågas som orealistisk från flera håll.

Annons

Reinfeldts vision om ett framtida arbetsliv där människor siktar på att jobba tills de är 75 år framkallade många arga inlägg på de stora tidningarnas nätupplagor. Flera påpekade att politikerna själva har generösa pensionsvillkor och tyckte att statsministern borde prova på fysiskt krävande jobb.

Reinfeldt uppger att han vill ”rita om den mentala kartan” om hur länge vi kan förväntas vilja arbeta. Bilden av att man ska pensionera sig vid 65 ser han som ett stort problem.
Reinfeldt tror att 55-åringar blir betydligt mer attraktiva om arbetsgivaren har förväntningar på att de tänker jobba 20 år till, men från fackligt håll hördes inga applåder.
– De allra flesta av våra medlemmar orkar knappt fram till 60, säger Kommunals ordförande Annelie Nordström.
LO:s avstalssekreterare Per Bard tycker att Reinfeldt borde ägna sig åt att bekämpa dagens arbetslöshet i stället.

Snittåldern för när man tar ut ålderspension är i dag 64,7 år. Men många lämnar arbetslivet tidigare till exempel genom förtidspension eller avtalspension. Den faktiska pensionsålder är därför 63 år. En rad rapporter har dock pekat på att vi måste jobba längre för att ha råd med välfärden – alltså fortsätta att betala skatt till vård, skola och omsorg.

Sacos samhällspolitiske chef Gunnar Wetterberg tror dock att Reinfeldts vision är orealistisk de närmaste årtiondena.
– Vi behöver bli friskare och starkare och arbetsgivarna måste ändra inställning och se en poäng med att ha folk med lång erfarenhet, säger han.

TCO:s samhällspolitiske chef Roger Mörtvik menar att det krävs stora investeringar i arbetsmiljö och utbildning för att förlänga arbetslivet. Reinfeldt har i dag inga konkreta förslag för hur människor ska förmås att jobba längre. Han nämner dock ett studiestödssystem för att hjälpa äldre att byta karriär.
– Det löser ingenting. Många har betalningsansvar, hus och familj. Det är ingen som har råd att leva på studiestöd, säger Mörtvik.

Svenskt Näringslivs avdelningschef Carina Lindfeldt menar att arbetsmarknaden är för stel för att många ska våga byta karriär. Turordningsreglerna gör, enligt henne att många inte vågar lämna en trygg anställning, för att riskera att bli den första som sägs upp på det nya jobbet.

Bengt Furåker, professor emeritus på Göteborgs universitet är tveksam till viljan till omskolning hos människor i 50–60-årsåldern. Det är arbetsmiljön som måste förändras.
– Det gäller både de fysiska förhållandena, men också stress och sådana saker som man kanske inte klarar av lika bra när man blir lite äldre, säger han.

(TT)

Mer läsning

Annons