Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tänk om och sänk biljettpriset

Priset på en bussbiljett med rabattkort har stigit från 9 till 13 kronor, alltså nästan 50 procents ökning.

Jag vet att det är ekonomisk depression i världen som kanske påverkar bussbolagets vinster. Men den har också effekt på invånarna; många kan inte få jobb, förlorar sina jobb eller får sämre lön. Mina föräldrar i Kina har också fått det sämre men de måste ändå stå för mitt uppehälle här i Sverige, för jag är fortfarande en fattig student och bussbolaget ger ingen rabatt till studenter som är äldre än 21 år.

Bussarna, det kommunala färdmedlet, används främst av människor som inte är så rika, till exempel studenter, gamla och låginkomsttagare. De kommunala färdmedlen måste ta hänsyn till de lågavlönade och även de utan inkomst. Desutom snöar det vilket gör att vi måste ta bussen. Bussbolaget kan inte höja sina avgifter under vintern! Det finns i alla fall ingen anledning att höja avgiften med nästan 50 procent på en gång utan att ens förvarna om höjningen.

Jag hoppas att bussbolaget tänker om och sänker priserna igen.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel