Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tänk om turister förirrar sig hit

Det var lördag.Våra närmsta grannar ville bjuda oss på kaffe och räksmörgås eller ett frasigt wienerbröd på något utskänkningsställe i Hofors.

Det skulle smaka gott och klockan 14.30 begav vi oss iväg. Glada i hågen styrde vi kosan mot Hanssons konditori. Döm om vår häpnad då fiket var stängt! Vad göra? Hotell Bergsmannen fanns ju i närheten, där skulle det väl gå bra. Icke! De kunde erbjuda kaffe, men inget bröd. Då återstod det bara att gå till Prix före detta kafé. Vad fann vi där månntro? Jo, en i stort sett öde lokal med ett biljardbord. Kaffe med dopp var inte att tänka på.

Vi kände oss lurade.Våra grannar Madsens fann på råd.Inhandlade både räksmörgåsar och wienerbröd på Prix och bjöd oss. Åkte hem och fikade både länge och väl! Tänk om det kommit några turister som förirrat sig in till centrum för att fika. De måste nog känna sig väldigt ovälkomna. De hade nog sett skylten om att Hofors kommun är vänligast i Sverige.Hoppsan!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel