Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tänk till svenska folk!

Annons

Den välfärd som Socialdemokraterna med hjälp av svenska folket kämpat till sig under lång tid är nu på väg att säljas ut till hugade spekulanter. Kapitalet och marknaden skall styra över våra gemensamma tillgångar. Nu är det Vattenfalls tur att styckas upp och säljas ut.
Detta är ett utarmande av nationens tillgångar som även minskar statens inkomster.
Får detta fortsätta de kommande fyra åren, så blir man sedan tvungen att höja skatten för att behålla en anständig välfärd.
Jobbskatteavdraget skapar förvirring om vilket parti man skall rösta på. Det är förståeligt att löntagare tittar mer i sin egen plånbok än ägnar en tanke på syftet bakom handlingen, nämligen att fördela om kapitalet till dom med höga inkomster. Detta öppnar upp för en hårdare attityd mot dom arbetslösa, sjuka, ensamstående och äldre som inte fått mycket med av kakan.
Denna brist på solidaritet med våra
medmänniskor är ett kännetecken
för den regering som nu har makten.
Fortsatta skattesänkningar och ett bibehållande av högre skatt för pensionärer gör att dom med lägst inkomst, arbetslösa, sjuka, ensamstående och äldre är med och betalar skattesänkningarna.
Jobbskatteavdraget har inte gett några nya arbetstillfällen utan skapar större klyftor mellan Löntagare.
Arbetslösheten har ökat och 100.000 jobb har försvunnit under valperioden. Ungdomsar- betslösheten är bland de högsta i Europa.
Vi socialdemokrater värnar om välfärden och i stället för fortsatta skattesänkningar vill vi satsa på jobben, skolan, sjukvården och omsorgen om våra äldre.
Bo Ohlsson (s)
Ledamot kommunstyrelsen
Älvkarleby kommun

Mer läsning

Annons