Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Taxiägare fördömer polisinsats

När polisen tog en taxichaufför ur trafik mellan Uppsala och Gävle dagarna innan jul skedde det på felaktiga grunder. Det hävdar taxibolagets ägare Peter Åkerlind.

– Chauffören hade begått ett misstag när han fyllde i vilotidsboken, säger han. 

Arbetarbladet berättade förra veckan om den sjuktransport som blev en skräckfärd för Jerk Wassberg och hans cancersjuke son Alex.
En trafikpolis tog chauffören ur trafik vid rastplatsen Tre Ängar, som ligger drygt två mil norr om Uppsala. Skälet var att chauffören hade haft för kort dygnsvila och att hans körtid under dagen hade varit för lång.
”Bröt inte mot reglerna”
Men nu menar taxibolagets ägare Peter Åkerlind att chauffören inte bröt mot reglerna.
– Han begick ett misstag när han fyllde i vilotidsboken. Ofta fyller man i den med en viss slentrian, eftersom det aldrig sker några kontroller, säger Peter Åkerlind.
Nu får tingsrätten i Uppsala avgöra om polisen fattade beslutet på rätt grunder. Peter Åkerlind har begärt att den ordningsbot som trafikpolisen utfärdade ska undanröjas.
När chauffören togs ur trafik befann sig ersättaren i Söderhamn.
Den personbil som ersättaren körde övertogs sedan av den förste föraren.
– Tydligen ansåg polisen att han var lämplig som förare av den bilen, säger Peter Åkerlind.