Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avslutar med flaggan i topp

/
  • Hans Kellerman, Kalle Zerpe, Ove Andersson och Marie Skönblom i Skottes uppsättning

Annons

En låda med fyra dockor, ett klockspel som plinkar, lådan dras bort, ljuset tänds och plötsligt står dockorna där livs levande sjungandes på en egen version av 80-tals bandet Yazoo’s hit Only you.

Så har Magiska Lådan med Skottes öppnats. Detta är en riktigt rolig föreställning!

På ett mycket proffsigt sätt och med en stor portion humor och glädje får vi under knappt 60 minuter stifta bekantskap med Hans Kellermans dockor, som nu alltså tagit sig bort från själva lådan och upp på scengolvet. En skylt i högra hörnet talar om för dockorna vilken scen dom ska framföra; prinsessan som har tråkigt, hjälten och värdshuset.

Jag måste säga att jag blir imponerad av skådespelarnas insatser. Ove Anderssons kung påminner lite om Robert Gustafsson när han är som bäst, Marie Skönbloms prinsesse skratt känns nästan lite läskigt och både Kalle Zerpe och Hans Kellerman känns härligt coola.

Bäst är nog ändå Jag har hört om en stad ovan molnen i Ove Anderssons tappning, skitkul!

 

Magiska Lådan är sista delen i Hans Kellermans triologi. Trots att jag varken sett Alice genom spegeln eller Resan till månen, anser jag att Hans Kellerman avslutar sin svit med flaggan i topp. Föreställningen är en härlig lådmix, som en påse Gott & blandat med alla godbitar man vill ha. Trots att det är mycket skratt, så finns det faktiskt ett djup och allvar bara man tänker till lite och ser bakom ridån. Detta anser jag vara det fina i kråksången och en utmärkt anledning till alla höstlovslediga barn att ta med sig mamma eller pappa på Magiska lådan, så har ni garanterat fått några nya samtalsämnen med er hem att ta upp vid middagsbordet.

 

På samma sätt som föreställningen började avslutas den också. Lådan med dockorna, klockspelet och Only you. Bravo Skottes!

 

Mer läsning

Annons