Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Får man rut-avdrag för Skottes?

/
  • Ankspel. Sara Fridholm och Stina Zacco i Skottes Musikteaters nya barnföreställning baserad på HC Andersens saga.

Alla har vi nog någon känt oss utanför och en smula annorlunda. Att inte få vara med och leka, ingen att ringa till, komma till skolan i kjol när alla andra har byxor... tänk dig då hur det måste kännas att vara annorlunda och utstött redan från födseln, som fallet är i ”Den fula ankungen”.

Annons

Skottes Musikteater har väckt liv i HC Andersens klassiska gamla saga och har med hjälp av skådespelare, dockor, sång och musik gjort sin egen tolkning.

Sara Fridholm och Stina Zacco lever sig in i berättelsen och försöker på bästa tänkbara sätt få de små barnen mer uppmärksamma på skeendet på scenen än allt runt omkring och den egna godispåsen i knät. De lyckas rätt bra med sin uppgift och ett extra plus för att de innan föreställningens början hälsar alla välkomna och berättar vad det är som vi ska få se, det känns lite familjärt och ”mys pys”.

Musiken i föreställningen knyter an till texten på ett fint sätt och i kombination med Sara Fridholms och Stina Zaccos förmåga att förställa sina röster på en mängd olika sätt, blir ”Den fula ankungen” lite som en ”godnattsaga med action”, bra mycket bättre än de sagor jag fick berättade för mig innan jag skulle somna som liten.

Skottes ”Den fula ankungen” är enligt min mening ingen direkt teaterföreställning utan mer en gestaltande berättelse. Jag saknar lite av den ”magi” som funnits över deras tidigare uppsättningar. Trots detta tycker jag att så många som möjligt ska pallra sig iväg till Gasklockorna någon av de kommande lördagarna, för att få barnen att se och höra på levande människor istället för tecknade gubbar i ett dataspel.

Kanske skulle det även gå att hyra in Skottes Musikteater för att läsa godnattsagor vid sängkanten hemma hos familjerna och inkludera det i rut-avdraget?

Ellen Eklind

Mer läsning

Annons