Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missa inte höstens roligaste föreställning

/

Skynda till ”Resan till månen”! Det är höstens roligaste och mest originella föreställning.

Annons

Med dockor, finurliga lekmaskiner, egenhändigt byggda instrument och sång berättar Hans Kellerman, Erik Petersen och Ove Andersson den bisarra historien om kung Pang IV i landet Pangedonien, hans son prins Velig, landets vetenskapsman Manick och deras gemensamma kanonfärd till månen. Naturligtvis hittar de ett okänt rike på månen. Och får problem.

Den stora musikmaskinen som dominerar scenrummet och fungerar som huvudsaklig dekor, är en ögonfröjd bara den. Den har flera tangentbord, stråkar längs stolpar i bygget, små lådor – däribland ett tittskåp där oväntade saker händer – och mycket annat.

ch den bjuder på öronfröjd: den pyser och jäser, plingar och knäpper, gnäller och sjunger.
Ur detta maskineri stiger en alldeles egen, lätt raspig och mycket fräsch version av Offenbachs lättsamt melodiösa musik. Det är helt underbart.

”Resan till månen” är en scenisk skapelse av den genialt underfundige Hans Kellerman. Sällsamt utformade dockor med smala träben och där skådespelarna står för ansiktena, hemmagjorda instrument och lustiga maskinerier som rör på sig, lyser och låter. Allt är konstfullt gjort. Och samtidigt, både roll- och scenbyten sker här inför öppen ridå och allt maskineri sköts synligt av skådespelarna.

Med andra ord, den är en lek som bjuder in åskådarna, låter oss delta och fylla i alla luckor med vår egen fantasi.

Erik Petersen och Ove Andersson är musikaliska och scenisk själsfränder till Kellerman och tillsammans skapar de tre herrarna med sitt hejdlösa fantasteri och sin musikaliska briljans en värld där vi alla blir som barn, häpna och förundrade och förtjusta. Vad mer kan man begära av en föreställning?

Mer läsning

Annons