Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nypremiär för Hedesunda-epos

/
  • Lokal favorit i repris. Ensemblen repeterar inför nypremiären av ”Lurberget – berget som reste sig ur havet”.

Berget reser sig ur havet igen. Några år har gått sedan ”Lurberget” framfördes för första gången, och nu är berättelsen tillbaka om hur inlandsisen smälte och de första människorna kom för att bosätta sig vid bergets fot.

Annons

Historien om hur Hedesunda växer fram lockade 1 600 besökare när den spelades 2007, och nu spelas musikteatern igen under november med premiär i kväll onsdag i Hedesunda kyrka.

Den verkligt episka berättelsen, som tar publiken med genom seklerna, är skriven av Erik Wiklund Sr, Erik Wiklund Jr och Kjell Sörling. ”Lurberget” lockar många amatörer som fyller kyrkan med sin musik och sång, men allt styrs av ett proffs: Hedesunda-sonen Lennart Eriksson, numera verksam vid Borås Stadsteater. I programbladet förklarar han vad det är med ”Lurberget” som fick hem honom igen: ”I vår tid av globalisering, tempo och kvartalsrapporter tror jag att vi bör titta på vårt ursprung för att få kraft att gå vidare. Om vi kan ge alla som kommer och tittar på vår föreställning den energin och glädjen som vi i projektet har haft av Lurberget så tror jag att vi tillsammans kan förflytta berg, stärka bygden och ge den en skjuts in i framtiden.”

Föreställningen spelas 17–21 november.

Mer läsning

Annons