Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Özz hyllar Gävles teaterhöst

/
  • BRETT UTBUD PÅ GÄVLE TEATER. Özz Nûjen spelar Dario Fo i höst tillsammans med Björn Granath. Den populära komikern och skådespelaren hyllar Gävle teaters utbud i övrigt, som mannen till höger om honom ansvarar för – Jonas Elverstig, intendent på Gävle teater.

– Ett ashäftigt program, säger skådespelaren och komikern Özz Nûjen om Gävle teaters höst.

Jag kanske inte skulle sträcka mig till ett sådant kraftuttryck själv, men han har en poäng i att teaterhösten är varierad och mer välfylld än de senaste åren.

Annons

Själv ska Özz Nûjen spela Dario Fo tillsammans med Björn Granath.

Deras gemensamma projekt ”Mistero Buffo” är en av höjdpunkterna under hösten på Gävle teater, som inleds 11 september med komikern Thomas Järvheden och avslutas med barnteater i början av december. Däremellan blir det allt från ”Hedda Gabler” till dansbandsdrama och nycirkus med ”Vielfalt”.

Björn Granath hade gjort ”Mistero Buffo” i 28 år innan han lät den gå i konstnärligt arv till Özz Nûjen, som tidigare har gjort Dario Fos pjäs själv. Nu möts de båda på scenen.

– Björn var väldigt skeptisk men förstod till slut att jag menade allvar och ville ta över. Det var så coolt att få ärva något och fortsätta det arvet, berättar Özz Nûjen.

Förutom en fortsatt satsning på dans med de populära introduktionerna före och barnteater, visar teatern ett spännande experiment i höst, när pjäsen ”Rapporter” kommer. Tanken med den är att ta ett aktuellt ämne, ännu inte bestämt, och göra scendramatik av det.

– Om det gjordes nu i dag skulle det kanske kunna handla om valet eller vampyrtrenden, till exempel, säger intendent Jonas Elverstig.

Med 26 punkter är programmet det matigaste på länge. Större intresse och fler kvällar med ljus och liv i teatern betyder också mer arbete.

– Vi vill hitta sätt för fler att kunna engagera sig och jobba ideellt hos hos, säger Jonas Elverstig.

Mer läsning

Annons