Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skottes fortsätter slåss för barnteatern

/
  • SKÖN MUSIKER. Rytmsektionen består av markattan Jocke i Skottes föreställning ”Kejsarens nya kläder”. Själva speldosan har skapats Hans Kellerman.
  • Snart premiär. Sara Fridholm och Stina Zacco kacklar och piper i de olika roller som ”Den fula ankungen” kräver.

Annons

Vilken härlig speldosa han har byggt, Skottes Hans Kellerman! En rytmsektion där Jocke, ”någon sorts markatta”, spelar på en stor manick, bland annat med svansen. Och dockorna till ”Kejsarens nya kläder”, i den Alexander Calder-inspirerade traditionen, ser ut som lågteknologiska robotar.

Men Skottes har inte premiär på ”Kejsarens nya kläder förrän 25 september. Redan på lördag är det premiär för ”Den fula ankungen”, där Stina Zacco och Sara Fridholm iscensätter sagan om den utmobbade fågeln som får sin revansch.

– Vi slåss fortfarande för barnteatern, säger skådespelaren Kalle Zerpe.

Familjelördagarna har blivit en framgång för Skottes, som sedan flytten till Gasklockorna har haft drygt 13 000 besökare, och i snitt 100 besökare varje lördag.

– Folk vet att det händer något här nästan varje lördag, så det är bara att komma.

Under hösten spelas också gamla föreställningar som ”Bockarna Bruse” och ”Magiska lådan”. Eftersom barnen växer upp, och nya hela tiden tillkommer, är behovet av nya pjäser inte stort. Men för föräldrarna kan det vara roligt med variation – och Kellermans speldosa fascinerar även vuxna barn.

Så här ser Skottes höst program ut:

”Den fula ankungen”: 11/9, 18/9, 16/10, 23/10, 13/11.

”Kejsarens nya kläder”: 25/9, 2/10, 9/10.

”Bockarna Bruse”: 30/10, 6/11.

Magiska lådan”: 30/10, 6/11.

Gästspel av Anders Ågrens ”Resväskan” den 20/11 och Teater Barbaras ”Ragnarök” 27/11.

Mer läsning

Annons