Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Teateramatörer siktar på Stockholm

Teaterpjäsen Bröllopssabotörerna i Sandviken blev välbesökt. Pjäsens författare blev så imponerad att han bjuder in teatergruppen för att spela i Stockholm.

– Det känns jätteroligt, säger Mariette Sjöblad på teaterföreningen Valhall.

När komedipjäsen Bröllops-sabotörerna hade premiär i Sandviken kom pjäsens författare Arne Jansson för att titta.

Han blev så överväldigad att han ville bjuda in amatörteatergruppen Valhall till Stockholm.

De ska uppträda på Folkkulturcentrum på Östermalm i Stockholm under Amatörteatrarnas riksförbunds konferens 11 maj.

– Vi tackade ja direkt. Nu har vi fullt upp med planering och repetitioner inför uppträdandet i Stockholm, säger Mariette Sjöblad.

Teaterföreningen drivs av nio unga entusiaster. De flesta har ett jobb vid sidan av och de har ägnat mycket av sin fritid åt att repetera inför pjäsen. Många av dem drömmer om att vara skådespelare på heltid. Därför betyder det extra mycket att få spela i huvudstaden.

Pjäsen handlar om ett par som ska gifta sig. Till sin hjälp har bruden sina tre ogifta mostrar. Men allt ställs på ända när ett blomsterbud får i sig en kärleksdryck av misstag.

– Det är ett stort lyft för vår förening. Det ska bli roligt att se vad publiken från hela landet tycker om vår pjäs, säger Mariette Sjöblad.