Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Teaterspöken i Gävles höstmörker

Teaterspöken tar över Sveriges Fängelsemuseum. För femte året anordnas en spökvandring i höstmörkret.

Men det handlar inte bara om att skrämma besökarna, meddelar Fängelsmuseet. Det finns höga ambitioner bakom arrangemanget. ”Kvalitet, konstnärlighet och japansk skräckfilm” sägs vara ledord.

Tolv skådespelare från Arbetarteatern Pegasus medverkar under ledning av Suzanna De La Cruz. De ska ta plats i museets utställningsrum i rollerna som osaliga andar och sargade själar. Suzanna De La Cruz själv spelar en dominant fångvaktare.

Spökvandringen startar vid Slottshäktet varifrån besökarna leds runt i cellfängelset för att till slut hamna på avrättningsplatsen...

Även olika digitala installationer kommer att visas över hela området – Idka, Institutet för digitala konstarter, står bakom det.

”Det spökar i gamla fängelset” ges torsdag 3 november i Sveriges Fängelsmuseums lokaler i Gävle. En enda kväll och en garanterat obehaglig händelse, enligt arrangören.