Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tekniska nämndens ordförande hoppar av

Tekniska nämndens ordförande Anéa Elfving, s, slutar.


– Jag har fått nya arbetsuppgifter som gör att jag inte kan ta tjänstledigt så mycket som jag behöver, förklarar hon avhoppet.

Orsaken till att Anéa Elfving slutar 31 mars i år, mitt i pågående mandatperiod, är att hon har fått nya arbetsuppgifter som inte går att förena med det tidskrävande ordförandeskapet i tekniska nämnden.

– Jag har fått en tjänst som organisationssekreterare på fackförbundet SEKO. Där kan jag inte ta tjänstledigt så mycket som jag behöver, säger hon.

Hon tycker att det är slitsamt att jobba heltid och samtidigt vara fritidspolitiker.

– Jag känner på två sätt. Det känns tråkigt att inte kunna slutföra uppdraget som ordförande, men samtidigt är jag glad för mina nya arbetsuppgifter.

Vem som ska ersätta Anéa Elfving som tekniska nämndens ordförande är inte klart än. Först ska hennes parti, socialdemokraterna, nominera en kandidat. I mars väljer sedan kommunfullmäktige den nya ordföranden.

Anéa Elfving stannar kvar på sina uppdrag som ledamot i kommunfullmäktige och regionförbundet Gävleborg och ordförande för valberedningen.