Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Terrorn fortsätter för Michael Olsson i Hofors: "Vad är nästa steg?"

Michael Olssons hus i Hofors har sedan 2013 utsatts för vandalism av någon eller några.
För ungefär två veckor sedan var det dags igen när flera av hans fönsterrutor krossades mitt i natten.

Annons

Arbetarbladet har skrivit om Michael Olsson flera gånger tidigare.

Ett exempel är när han gjorde en musikvideo som ledde till att han slutade som fritidspedagog.

LÄS ÄVEN: Videon tvingade honom byta jobb

Ett annat exempel är när han inte tilläts jobba i shorts och linne.

LÄS ÄVEN: Shorts och linne duger inte som jobbklädsel

– Vad det gäller min personlighet så kan inte jag ändra mig. Jag tycker bara att man ska säga som det är och inte vara rädd att ta diskussioner om saker som många tycker är obekväma. Jag ser mig själv inte som så kontroversiell, säger Michael.

Enligt Michael har det startats flera ryktesspridningar om honom och för ungefär tre år sedan började någon eller några att vandalisera hans hem i Hofors. Det började med en uppsprängd brevlåda – och sedan har det bara fortsatt.

En natt för en tid sedan låg han i soffan och höll på att somna när det plötsligt small till.

– Jag sätter mig upp yrvaken och inser att det är attack mot mitt hus igen. Jag går ner för trappen och in i köket. Då ser jag de här två stora hålen i köksfönstret.

LÄS MER: Michael Olsson har tröttnat på vandalerna – "man känner sig så förbannat kränkt"

Michael ringde 112 och berättade vad som hänt och samtidigt som han pratade med larmoperatören small det till ytterligare en gång, den här gången i vardagsrummet.

– Då blev jag riktigt skärrad för jag visste inte riktigt vad som hände. När man känner att man är under attack och inte vet vad de kastat in så blir man skärrad, säger han.

Michael berättar att han polisanmält händelsen och hoppas att någon som vet vem som kastat stenarna ska kliva fram och berätta.

– Den normale Hoforsbon är inte en sådan här sjuk, störd människa som håller på och spränger postlådor och förstör mina fönsterrutor gång efter gång. Det är ett litet klientel, säger Michael.

Händer det att du fruktar för ditt liv?

– Självklart gör man det. När en sten kom in i mitt sovrum när jag sov insåg jag att om den träffar mig i huvudet så kan det gå illa. Sen tänker man "vad är nästa steg?". Det är klart att sådana tankar finns.

LÄS ÄVEN: Måste du bråka jämt, Micke?