Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thailändsk färg och hetta

Kläder i regnbågens alla färger, het mat och ett hundratal barn och ungdomar från Gävles skolor visade upp thailändsk kultur och firade Thailands barnens dag i Nynässkolans aula.

Annons

Det är femte året som thaibarnens dag firas i Gävle.

– I Thailand firar vi dagen traditionsenligt andra lördagen i januari och vi har tagit med traditionen hit till Sverige. I Gävles skolor finns mellan 90 och 100 thailändska barn och vi vill passa på att visa upp en del av deras kulturarv, berättar Nattakan Englund, modersmålslärare och en av de som håller i arrangemanget.

På aulans scen avlöste uppträdandena varandra, med sång och dans av barn och ungdomar med färgsprakande traditionella kläder. Dessutom demonstrerades thaiboxning. Längs långsidorna i aulan kunde besökarna förse sig med ett rikt utbud av thailändska maträtter, från het kyckling med gröncurry, till söta efterrätter med spännande smaker.

Arbetarbladet fångar Minna Andersson, Elin Gudmundsson och Cilla Boonma i språnget mellan omklädningsrummet och scenen. De kommer från Strömsbro skola och Engelska skolan och har nyss dansat "Saukandrum" och har bråttom med att byta om till nästa traditionella dräkt. De ska dansa två traditionella danser till från olika ställen i Thailand innan eftermiddagen är över.

– Vi har tränat i två månader. Det är jättekul att få uppträda och bära de här thailändska fina kläderna, säger de entusiastiskt.