Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

The Deer Tracks i Grey´s Anatomy

En låt av gävlegruppen The Deer Tracks kommer att spelas i TV-serien Grey´s Anatomy. Sjukhusserien visas över hela världen, och har 14 miljoner tittare per avsnitt bara i USA. Dessutom råkar den vara sångerskan Elin Lindfors favoritserie.

- Det känns helt galet!

Det är Elin Lindfors spontana kommentar om nyheten att en av The Deer Tracks låtar från den nya EP:s Eggegrund kommer att spelas i Grey´s Anatomy.

- Vårt musikförlag har länge jobbat för att få in våra låtar i filmer och tv-serier, och vi har tyckt att det har varit roligt. Och jag har sagt att allra bäst skulle det vara om de kunde få in oss i Grey´s Anatomy.

Serien är nämligen Elins favoritserie, och själva anledningen till att hon en gång började titta på den var för att de spelade så bra musik i den.

- Jag satt hemma och zappade när jag märkte att det var ett program som spelade en av mina favoritlåtar, och sen dess är jag fast.

Ömer Akay jobbar på The Deer Tracks skivbolag Despotz, som försöker se till att hålla musikläggare i film- och tv-branchen underrättade om vad som händer med deras artister. När The Deer Tracks hade släppt sin nya EP "Eggegrund" märkte han genast att musikläggarna till Grey´s Anatomy var intresserade.

- Det här är en väldigt stor grej, säger han. Medialt är det hur stort som helst. Den amerikanska marknaden är väldigt tuff för svenska artister, men nu kommer vi att kunna bygga en bas. The Deer Tracks nästa platta släpps i november, då har vi ammunition att gå på USA.

Men tills dess får Elin njuta av att höra sin egen musik spelas i sin favoritserie i TV. Avsnittet sänds i USA den 6 maj och kommer till femman i Sverige med viss eftersläpning.