Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

The Incident

Annons

The Incident

(Big Bucket Software)

Format: iPhone, iPod Touch

The Incident är ett sådant där spel som snabbt fångar trendkänsliga journalister och spelfans som får något vått i blicken av retroinspirerad 8-bitars pixelgrafik. Det bygger på en idé man inte riktigt sett förut och kombinerar den med superstilig grafik och malande bitpop-musik. Hypefaktorn trissas upp till max redan första dagen på App Store och succén är ett faktum.

Spelet går ut på att det börjar regna allsköns saker från himlen, från bilar till kontorsstolar till påsköstatyer (!). Din enda uppgift är att undvika att krossas av den fallande bråten, samtidigt som du försöker hålla dig ovanpå det snabbt växande berget. Börjar du hamna under en massa prylar blir det snabbt kämpigt. Perfekt för korta spelstunder på bussen, eller hur? Problemet är bara det att The Incident är alldeles för frikostigt med extraliven, så spänningen uteblir. Dessutom går spelet till viss del ut på att samla troféer genom att du dödas av dem, vilket bildar ett underligt motsatsförhållande mellan att vilja klara livhanken och att frivilligt låta sig krossas av sällsynt förekommande föremål. Förvirrande? Absolut.

Som formexperiment är The Incident briljant. En reklambyrå kunde inte ha gjort det bättre. Men vill du spela en ny variant av plattformsspel som också är underhållande i längden så ska du lägga dina 15 kronor i spargrisen i stället och spara ihop till coola och roliga Limbo som finns för nedladdning via Xbox Live.

Jens Höglin

Mer läsning

Annons