Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

The Refreshments på Konserthuset 2005

Ingen jul utan förfriskningar, refreshments.

Det tycker nog ett närmast fullsatt konserthus med en företrädesvis mogen publik. Ett sobert lila ljus flödar över scenen medan Jingle Bells spelar i högtalarna.

Annons

Sedan går Eva Estwood and the Major Keys på. Bandet är stiligt klädda i tidstypiska riggar från 50-talet. Det är rock´n´roll med ståbas och spikigt sköna pianosolon från Frank. Eva ser ut och låter som en rockälva, en särdeles klar och ren röst med drag av Brenda Lee. Låtarna har teman som tågkonduktörer, jultomtar, sviken kärlek och andra viktiga upplevelser. Nu byter också scenfonden färg, från lila till tomterött. Eva har en ljus utstrålning och sjunger den låt som hon gjorde så bra i Allsång på Skansen. Visst hade Anders Lundin rätt då, hon är en schlagersångerska med rockriv i rösten. Hon berättar om sin bortgångna mor och sjunger en låt tillägnad alla som inte får vara med på julen, det känns äkta och innerligt det hon gör.

Efter denna nostalgitripp tar grabbarna i Refreshments över, de verkar trivas på hemmaplan. Deras gungande låtar är som en rad varma,goa julöl med både sötma, arom och beska.

När Micke blåser saxofon, Johan Blohm öser på pianot, Jocke dunkar ståbas, Mats sköter batteriet och Robin lirar elgura, ja, då har julen äntligen gjort sitt intåg i vår lilla stad.

Som litet grädde på moset kommer Geraint Watkins in och ger en internationell touch till galan, så engelsman han är. Hans sätt att spela rockdragspel är helt obetalbart, en stor entertainer bland alla andra denna rock´n´roll christmas. Lyckliga ni som fortfarande har denna förfriskning kvar i julmörkret!

Mer läsning

Annons