Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

The Scrags

The Scrags
”The Scrags”
(Alleycat Records)

Ett av de coolaste skrotåken i Gävle är Scragmobilen. Skitig, mattsvart och varje bilbesiktares skräck. Och The Scrags sångare, Antonio Fryk, är den enda riktiga rockstjärnan vi har i stan.

Och nu när det här galna gänget äntligen blivit med debut slår det hårt, hårt. Tänk The Stooges, tänk amerikansk garage, tänk 100-procentig rock'n'roll, levererat från skrev och hjärta – hjärnan behövs inte här, den behöver The Scrags för att tolka vägkartor på sina utlandsturnéer.

Ulf ”Rockis” Ivarsson har producerat de här galningarna, gitarrspelet är gnissligt briljant, rytmsektionen både stabil och svängig. Bas-Jocke har gjort Daniel Johnston-inspirerade figurer i den punkigt snygga bookleten. Allt känns DIY av hög klass. Fortsätter bandet på den här adrenalinstinna nivån kommer de här svettiga rockarna aldrig bli tillbakatlutat tjocka (enligt vetenskapliga undersökningar svettas The Scrags 3,7 liter per gig).