Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

The Scrags trummis vill dyka från Wasteland-scenen

Nu ska debuten firas.
I kväll stormar The Scrags in på Wasteland på O’Learys och röjer loss så som bara de kan.
Med och firar är Stockholmsbandet Oholics och Sluggo Pop.

Den självbetitlade skivan, som alltså firas i kväll, släpptes för några veckor sen och fick fyra strålande stjärnor i betyg.

Såhär tyckte På Gångs recensent:

Och just utlandet är de relativt nyligen hemkomna ifrån. Europaturnén tog inte död på dem (som de befarade innan), men det gick vilt till såklart.

Bland annat blev turnébussen stulen och en del personskador uppstod också.

Trummisen Fredrik Berglund rapporterar att han vid en spelning hemma i Sverige förra helgen bestämde sig för att göra en stagedive frå scenen efter spelningen men att tjejerna framför den då valde att flytta på sig. Men det är som det ska med The Scrags, kan man säga.

Inför kvällen utlovar de förutom fyra odjur på scenen också en The Scrags-qiuz och ett frosseri i otäckheter.

”Och hälsa att vi har hällt ut superlim på golvet, så nu kan folk inte flytta på sig om jag bestämmer mig för att dyka!”, skriver Fredrik i ett mejl.

Stockholmsbandet Oholics har hittills hunnit med att släppa en ep som självaste Ebbot Lundberg från Soundtrack of our lives producerat. ”Han har varit en viktig del av deras sound”, enligt ett pressmeddelande.

Influenserna kommer från sånt som Primal Scream, Oasis och Happy Mondays, det låtr typ 60-tal och psykedelisk rock.

Nästa år kommer en fullängdare att släppas.

Och Sluggo Pop är ju gamla Gävlepunkbandet Bisex-B:s frontfigur som lagt den musiken på hyllan och numera uttrycker sig i diktform.