Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

The Sims 3

/

Att recensera ”The Sims 3” efter bara några dagars spelande är egentligen omöjligt. Som att göra en avhandling om en nation efter att just ha klivit av på flygplatsen i huvudstaden. Joråmensåatt. Ser bra ut det här, visst?

Annons

Så känns det när man kommit igång med ”The Sims 3”.

Man inser att det finns så oerhört mycket mer att se, ble en del av, skapa, göra, upptäcka, uppleva.

Att gamla Sims- och Sims 2-spelare jublar säger sig självt. ”The Sims 3” är allt de önskat att de gamla spelen varit och mycket mer därtill.

Man skapar en figur (mer möjligheter, lättare än tidigare), skaffar ett hus (måste man ha), ett jobb (pengar behövs), kompisar (om man vill ha det), familj (om man vill ha det), hobbies (om man vill ha det) och så vidare.

Karaktärsskapandet är en av de stora innovationerna: man skapar en personlighet med fem egenskaper (det finns närmare 100 att välja mellan).

Sömlösheten och open world-scenariot är stora nyheter i Sims 3. Du kan röra dig fritt i stan, gå och handla, åka och fiska, spela schack i en park (vilket min annars skygga sim gillar) eller gå runt på stan.

Staden i The Sims 3 är det goda alternativet till Rockstars gangsterstäder och det är självklart att den i defaultläget heter Pleasantville. Behovsmätarna från tidigare spel finns kvar men du behöver inte bekymra dig om dem alltför mycket. Simmarna kan gå och äta och gå på toa själva (om du bara har köpt hem mat och har en toa på muggen).

Sims-producenterna har talat mycket om storytelling och det är nog det det handlar om. Varje spelare skapar sin story och man vill veta hur den slutar, hur det går.

Man kan också filma sekvenser och lägga upp på Sims 3:s community där man kan se andras filmer. Jag misstänker att den möjligheten – att se andra simmars filmer – blir en dundersuccé. Björn Brånfelt

Mer läsning

Annons