Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

The Wheelman

/

The Wheelman
(Tigon Games/Atari)
Ålder: 16+
Format: Ps3, Xb 360, pc
Genre: "GTA"-action

Annons

Vin Diesel måste ha fått blodad tand efter sin medverkan i "The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay". Med egna spelföretaget Tigon har han skapat "The Wheelman" - en "GTA"-klon som får en filmatiserad uppföljare på bio i sommar.

Diesel spelar en stenhård supersnut som infiltrerar Barcelonas undre värld genom att ta anställning som extraordinär chaufför åt olika kriminella gäng.

Upplägget är en karbonkopia av Rockstars gangstersimulator. Du utför, mestadels bilburna, uppdrag och klättrar i den kriminella hierarkin i en öppen stad.

Och det är en förhållandevis välgjord klon. Bilfysiken och uppdragen når kanske inte upp till originalets förträfflighet utan landar snarare i "sanbox"-spelens division två tillsammans med spel som "Saint's Row" och "True Crime".

Däremot så blandar man in ingredienser från Criterions "Burnout"-serie som gör att biljakterna ändå känns ganska fräscha.

På det hela taget bjuder "The Wheelman" på helt okej underhållning för alla som tagit samtliga achievements i "GTA IV" och vill ha mer av samma vara.

Mer läsning

Annons