Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thelander körde in som tvåa i Bresonstrofén

Ingemar Thelander lyckades bäst av gästrikarna i rallyt Bresonstrofén i lördags.
Gävleföraren knep andra plats i klassen Volvo Original – och återtog ledningen i nedre norras förbundsmästerskap.

Annons

Bresonstrofén avgjordes i skogarna runt Rasbo. Fem sträckor mätte tillsammans 3,4 mil.

Kampen kom att stå hård om förstaplatsen i enhetsklassen Volvo Original. Inför slutsträckan ledde arrangörsklubbens Dick Larsson med två sekunder före Ingemar Thelander.

Vid slutmålet hade ”Dicken” drygat ut försprånget till åtta sekunder. Tredje plats gick till Stefan Eriksson, Hofors, distanserad med fem sekunder av Thelander.

I tvåhjulsdrivna klassen var det Magnus Wallén från Vallentuna som höll det högsta tempot av de 25 startande A-förarna. En sekund blev marginalen till Skepptunas Krister Nordlund.

Bästa förare från nedre norra blev Peo Berglund, Sandviken, som styrde in på fjärde plats – 16 sekunder efter segrande Wallén. Peo hade i sin tur sex sekunder i rygg på sjätteplacerade Tobias Söderqvist från Årsunda, tvåa i ”FM-gänget”.

Kim Nilsson från Skutskär höll femte plats bland B-förarna inför slutsträckan. Dessvärre gick en drivaxel sönder här och Kim tvingades bryta.

Totalt i FM behåller Tobias Söderqvist ledningen. Peo Berglund avancerade till tredje plats, skuggande klubbkollegan Håkan Björkman.

Per-Arne Ljung jagade en topplacering i fyrhjulsdrivna klassen och låg tvåa efter tre körda sträckor. Dessvärre besökte Hoforsveteranen sedan ett dike i hela 19 minuter på den fjärde sträckan – och därmed var dagen förstörd.

– Jag höll hög fart över ett krön. På andra sidan stod en höbal placerad i ytterkurva för att skydda en villatomt. Den körde jag in i och studsade ner därefter i en bäck, berättar Per-Arne.

Som trots allt fullföljde tävlingen för att rädda en knippe FM-poäng.

Är nu trea i det totala sammandraget med två deltävlingar kvar att köra.