Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tidigare ordföranden i SKFAB lämnar alla sina politiska uppdrag: "Står inte ut med drevet"

 
Spritskandalen i Svenska kommunförsäkrings AB
Visa alla artiklar

Mats-Johan Adner, M, lämnar alla sina politiska uppdrag. Det rapporterar SVT Nyheter Västernorrland på onsdagen.

Mats-Johan Adner är före detta ordförande i SKFAB och en av de centrala personerna i Arbetarbladets granskning, då han var ordförande under en tid då en stor del av den omfattande representationen ägde rum.

Han efterträddes sedan av Carina Blank och var fram till onsdagen en av Sundsvalls tyngsta moderater i kommunpolitiken.

Läs mer (PLUS): Tidigare styrelseordförande med på deltagarlistorna – hävdar ändå: "Inte varit på några spritfester"

Beskedet om att han lämnar politiken kom dagen efter att han kallat en SVT-reporter i Sundsvall för "jävla hyena". I ett delvis hotfullt SMS skrev han såhär under natten till tisdagen:

”Hoppas du sover gött din jävla hyena. Tycker du att det är rimligt att jag ska löpa gatlopp i sociala medier för att jag ätit på företagets bekostnad i samband med tjänsteförättning."

Mats Johan Adner har tidigare också kallat Arbetarbladets journalister för hyenor.

– Ni journalister är hyenor, bara ute för att misskreditera mig för något jag aldrig har gjort. Jag har inte varit med på några spritfester men det spelar ju ingen roll vad jag säger. Ni skriver ju ändå vad ni vill, har han tidigare sagt till Arbetarbladet.

När Sundsvalls Tidning under onsdagskvällen når Mats-Johan Adner säger han så här om beslutet att lämna sina uppdrag och politiken:

– Det är av personliga skäl, jag står inte ut med drevet som sprider sig efter medias rapportering. Det blir bara värre och värre.

Skandalerna i SKFAB har bland annat handlat om spritfester, champagnebjudningar och ölrundor. Arbetarbladets avslöjanden har bland annat lett till att vd:n Björn Ryd, sagts upp utan avgångsvederlag.

Läs mer: Läs allt om spritskandalen i det kommunala bolaget här