Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tidigast nästa år kan bygget starta

Nu inleds den politiska processen för detaljplanen på Karlholms strand. Karlholm utveckling hoppas börja bygga nästa sommar, men det dröjer nog till hösten enligt kommunen.

Saneringsarbetena på det gamla Karlit-området är redan i gång, och nästa år kan det nya området Karlholms strand ta form.

– De första visningshusen borde kunna stå på plats sensommaren nästa år, säger Peter Bergström, projektledare på företaget Karlholm utveckling som står bakom projektet.

För att bygget ska börja måste den nya detaljplanen antas av kommunen. Det är en lång process. Första steget är att utskottet Samhällsbyggnad på torsdag ska godkänna förslaget som Karlholm utveckling har tagit fram. Sedan ska planen ut på remiss, skickas tillbaka för bearbetning på kommunen och därefter ut på ännu en remissrunda innan den kan klubbas av Tierps kommunfullmäktige.

Jonas Nyberg (S) är ordförande i Samhällsbyggnadsutskottet. Han tror att det snarare är först under hösten 2016 som det kan ske.

– Det är om allting går den smidigaste vägen, alltså inga överklaganden eller längre processer, säger han.

Även om processen är lång, är Jonas Nyberg positiv till projektet. Det är en av de goda sakerna som har kommit ur Karlits konkurs, tycker han.

– Det blåser positiva vindar i Karlholm som jag inte tror hade kommit om inte konkursen hade inträffat. Nu finns ingen arbetsgivare att lita på och då har man visat att det finns krafter att räkna med.

Peter Bergström menar att det är av yttersta vikt att detaljplansprocessen löper på smidigt.

– Fram till det att den vinner laga kraft är det ett riskprojekt med de saneringsåtgärder man gör nu, säger Peter Bergström.