Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tierp Arena såld för 20 miljoner

(Ny version) Cemoni Ohlsson, Sturup Raceway AB, har köpt Tierp Arena för 20 miljoner kronor.

Men det låga budet har blivit ifrågasatt och kommer med stor sannolikhet att överklagas.
På onsdagsförmiddagen var det så dags för exekutiv auktion av konkursdrabbade Tierp Arena. Eftersom det finns arrendatorer på arenaområdet som har nyttjanderätt var utropsförfarandet byråkratiskt med fyra olika utrop som i slutändan skulle jämföras.
Sånna Förvaltning AB, ett moderbolag till Sturup Raceway, la det vinnande budet på 20 miljoner kronor.

Vad har ni för planer för arenan?
– Vår målsättning är att göra en form av multiarena, säger Cemoni Ohlsson.

Fortsätta som förut, helt enkelt?
– Nja, inte exakt, för då ser det inte ut att gå bra. Men vi kommer att jobba med dragracing och så vidare.

Kan det bli något i sommar?
– Det är vår målsättning, säger Cemoni Ohlsson.
Utanför auktionssalen står Anneli Häggqvist som tidigare har varit med och drivit en motorbana i Sala. Hon ifrågasätter den exekutiva auktionen och planerar att få budet på 20 miljoner kronor överklagat.
Häggqvist ingår i en grupp som la ett underhandsbud på 53 miljoner kronor innan auktionen. Budet godkändes av konkursförvaltaren men fick nej av Swedbank. Direkt efter auktionen, när Swedbank konfererade om Sturup Raceways bud på 20 miljoner kronor, lämnade hennes grupp ett nytt bud på 35 miljoner kronor som även det avslogs av Swedbank.
– Jag ifrågasätter Swedbanks agerande, säger Anneli Häggqvist till Arbetarbladet. Vi har bekymmer att få fram handpenningen, men med vårt bud skulle en större del av fordringarna kunna betalas.
Anneli Häggqvist undrar också vad Konkurrensverket säger om att en och samma ägare har två stora motorsportanläggningar så nära varandra.