Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tierp bra på utbildning av lärare

Tierp är en av de kommuner som satsat mest på vidareutbildning av behöriga lärare genom lärarlyftet.


Att utbilda lärare för Svenska för invandrare har varit en av priori
teringarna.

Lärarlyftet innebär att kommunerna får statligt stöd vid utbildning av behöriga lärare. För att få ta del av anslaget till lärarlyftet krävs att kommunen själv skjuter till pengar.

Tierp är en av de sex kommuner i landet som utnyttjat utbildningsmöjligheten till 100 procent under 2008.

– Jag tycker att det är självklart att vi ska utnyttja detta. Det är en bra och unik möjlighet att vidareutbilda våra lärare, säger Jan Rosenfeld, förvaltningschef i Tierp.

Rosenfeld påpekar också att behovet av fortbildning alltid är stort och att kommunen styr vilken sorts utbildning som lärarna har rätt till.

– Svenska för invandrare har vi satsat stort på. Det gjorde vi därför att vi hade för få behöriga lärare med tanke på att vi nu har en ganska omfattande flyktingmottagning i kommunen jämfört med för några år sedan, säger han.

Enligt Rosenfeld har även naturvetenskapsundervisningen i de lägre årskurserna varit bristfällig och därför har en stor del av insatserna riktats mot att åtgärda detta.