Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tierp fylldes av bubblor

Det infann sig många bubblor på Tierps gator under fredagskvällen.

Men inga bubblor som finns i mousserande eller kolsyrade drycker. Nej, det här handlade mestadels om den välbekanta bilen av modellen Volkswagen Typ 1, en klassisk bilmodell från tyska Volkswagen. Den första skissen som gjordes av modellen är daterad till 1934 och den här bilen har ju haft många namn just därför att den kanske också varit så många trogen. Hos oss i Sverige har den ofta kallats "folkan", "bubblan" eller "baggen".

I helgen arrangeras VW-träffen Bug Run Classic på Tierp Arena vilken fredagskvällens cruising var en försmak av till många intresserade motorvänners glädje längs Tierps centrumgator.

Vi kom på så sent som igår att det skulle vara en rolig grej att ordna en bilparad genom Tierp och intresset blev stort, ett 60-tal bilar anslöt. Det är 3:e året i rad som vi har en sådan här träff och detta år har vi utökat till 2 dagar. Många kommer långväga ifrån och vill naturligtvis få ut så mycket som möjligt av träffen, berättade Lena Grape Lilliehorn som är koordinator i arrangörsklubben Bugrunners.

Flera olika varianter av ”bubblor” kunde ses i paraden, men alla har gemensamt att de måste vara luftkylda och av årsmodell före 1975.

Larsgöran Svensson