Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp går som tåget i damettan

Tierps Volleytjejer har fått en kanonstart i damettan. Det har blivit fyra raka segrar på lika många matcher i östra damettan.

Annons

Laget innehåller flera unga talanger och till den här säsongen har man också fått tllbaka Evelina Stenmark, som förra säsongen lirade i elitserien.

Evelina är nu spelande tränare och sköter passarrollen med bravur.

Linköping, Rissne, Solna och Uppsala har alla fått känna på Tierpstjejernas kapacitet. Tierp har inte tappat mer än två (!) set på de fyra första serieomgångarna.

Som Sporten tidigare berättat, så innehåller laget också landslagsflickan Evelina Frank. Därtill har liksom Evelina Stenmark också Lisa Westby kommit tillbaka till Tierp Volley.

Hur stor är truppen den här säsongen?

– Totalt är vi tio spelare, säger Evelina Stenmark, som har en trupp där det finns både riktigt unga talanger och rutinerade meriterade spelare.

Både Evelina och Helen Kjellman har ju lirat på elitnivå. En handfull tjejer är bara i 16-17 års åldern.

Till de mer rutinerade lirarna hör också Veronika Beronius som också hon lirat på elitnivå. Nyförvärv förutom Evelina Stenmark är Lisa Westby som kommer tillbaka från gävlelaget Sätra.

Enligt Stenmark så är det en vältränad trupp som Tierp ställer på benen i den östra damettan.

– Ja, vi har också kört mycket fyspass och vi kom i gång med den gemensamma träningen den 24 augusti. Det var också då jag hade bestämt mig för att bli spelande tränare, berättar Evelina, som närmast kommer från elitseriespel i Vallentuna (Elverket).

Vilken är er målsättning den här säsongen?

– Ja, från början var det bara att vi skulle kunna ha roligt och att de unga talangerna skulle få lira seriematcher. Nu när vi startat så här bra, så är målsättningen att vinna serien, säger Evelina.

– De två främsta lagen i ettan får efter juluppehållet lira i allsvenskan. Vi får sikta på att klara oss bra där, menar Evelina, som påpekar att högre kan man inte sikta.

Vilka tror du blir era svåraste konkurrenter om seriesegern?

– Det blir nog Södertälje och Joumala (Åland). Vi har ju inte mött dom än, så vi får se hur vi klarar dom matcherna. Men hittills har det gott bättre än väntat.

Vilken är er styrka?

– Att vi har roligt och kan visa upp spelglädje. Vi är också mycket starka i servespelet, menar Evelina.

I söndags vann Tierp den fjärde raka segern, när Linköping gästade Tierp och Aspenhallen. Till helgen är det returmöte nere i Linköping. Mycket talar väl för att Tierps Volleytjejer tar den femte raka segern.

Tierps trupp den här säsongen: Evelina Stenmark, Helen Kjellman, Veronika Beronius, Evelina Frank, Jenny Karlsson, Felice Alm, Lisa Westby, Marina Blom, Madde Blom, Erika Johansson.

SÖREN ÅKERMAN

Annons