Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

20 000 ska få plats i arenan

Träbänkar av limträ och plats för 20 000 åskådare på Tierp Arena

Tierp Arenas läktare får träbänkar av limträ, från de norrländska skogarna.

– Det här blir jättebra, både miljövänligt och lokalt, konstaterar Patrik Larsson som är informationsansvarig för Motorstadion som ska stå klar till sommaren.

Annons

Arenans läktare ska rymma drygt 20 000 åskådare och formas som en hästsko. Den blir över 240 meter lång och 15 meter hög – ett nytt rekord för företaget Martinssons som ska starta läktarbygget så fort bygglovet är i hamn.

– Martinssons har byggt häftiga och stora läktare för både hockey och bandy tidigare så vår läktare kommer bli kanon, konstaterar Patrik Larsson som är informationsansvarig för Motorstadion.

Limträ kallas ofta för naturens svar på stål och betong och fler och fler stora byggen väljer nu det naturliga byggmaterialet.

– Det finns flera goda aspekter med att välja limträ, för det första slipper vi frakta importerat stål och dessutom är trä mycket mer miljövänligt material, säger Patrik Larsson.

I dagsläget bygger man inget tak på läktaren men Patrik Larsson berättar att det finns planer på att bygga till tak i framtiden.

Han berättar också att läktarkonstruktionen i trä gör det möjligt att bygga små lokaler under läktaren där han i framtiden ser framför sig små marknadsgator.

Mer läsning

Annons