Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

20-tal i storbråk

Ett 20-tal ungdomar och vuxna slöt upp i samband med ett bråk i Tierp på onsdags­kvällen.
Det slutade med flera polisanmälningar om olaga hot, övergrepp i rättssak och misshandel.

Annons

 Polisen är mycket förtegen om upprinnelsen till bråken vid Tierps järnvägsstation under onsdagskvällen.

– Det finns en händelse i botten som vi håller på att utreda, säger Bertil Danielsson, vid Tierpspolisen, som tror att ärendet kan svälla då fler polisanmälningar kommer in.

Enligt Danielsson har en pojke under 18 år blivit hotad av en man i 40-årssåldern. Mannen ska ha sagt att pojken ska få sin fingrar avskurna.

Samme man ska även ha blivit slagen med knuten näve i ansiktet av en 18-årig kvinna, båda hemmahörande i kommunen.

När polisen anlände till platsen hade ett 20-tal ungdomar och vuxna samlats kring Järnvägsstationen. Flera polisanmälningar gjordes samma kväll. En 18-årig kvinna är misstänkt för brott mot knivlagen efter att polisen beslagtagit en kniv hon burit i byxlinningen. Enligt polisen blev en 16-årig pojke misshandlad av fler personer och fick ta emot slag mot ansikte och kropp.

Några dagar innan bråken ska en 16-årig kille ha hotat en 14-årig tjej över telefon  på grund av en tidigare polisanmälan. 16-åringen är misstänkt för övergrepp i rättssak.

Enligt Bertil Danielsson hänger dessa anmälningar ihop – men hur kan han inte säga i dagsläget.

På onsdagen blev också en 16-årig kille på Högbergsskola misshandlad av två tonåringar. Om denna misshandel hänger ihop med bråken vid stationshuset är oklart.

Mer läsning

Annons