Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

37 förlorar jobbet när Aditro slår igen

Efter nyår lägger Aditro, som hanterar postgiroblanketter, ned sin verksamhet i Tierp. En åtgärd som gör att 37 personer mister sina jobb.

Annons

Produktionen upphör 10 januari. Orsaken till nedläggningen är att företagets enhet i Solna täcker behoven. Färre och färre människor använder också postgirot vid inbetalningar. I‑stället betalar de flesta via internet.

– En uppskattning är att postgiroanvändningen minskar med 15 procent per år. På sikt kommer det här att försvinna helt. Bankerna drar på för att få över all hantering på internet, säger Magnus Högvall, chef för Aditros outsourcingverksamhet i Norden.

Hur reagerar de anställda på beskedet?

– Det är blandade reaktioner. En del har sagt att det inte var oväntat. Men det är klart att det här är ett sorgligt budskap att få. Det spelar ingen roll om en eller 100 personer drabbas, varje individ är unik, svarar Högvall.

Företaget har kopplat in Arbetsförmedlingen, sin egen personalavdelning och Trygghetsrådet för att hjälpa de drabbade att hitta ny sysselsättning.

Scannar blanketter

De anställda i Tierp scannar in plusgiroblanketter som sedan överförs till datasystem. Aditro, som har verksamhet på flera orter i Sverige, hjälper också andra företag med lönekörningar, reseräkningar, med mera.

Mer läsning

Annons