Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

48 färre Tierpsbor

Tierps kommun har blivit 48 färre invånare.

– Det är naturligtvis inte positivt. Men när det gäller födelsenettot hamnar vi alltid på minus, säger kommunalrådet Bengt-Olov Eriksson (S).

Annons

2010 minskade kommunen med 44 invånare och något fler under 2011. Det är hög medelålder på invånarna och föds inte tillräckligt många barn som jämnar ut siffrorna. Vid årsskiftet hade Tierp 20 077 invånare.

Bengt-Olov Eriksson framhåller att de brukar kunna balansera upp de negativa födelsesiffrorna med positiva inflyttningssiffor - men det räckte inte förra året.

– Det är betydligt svårare att få tag på lägenheter här än för några år sedan. I köpingen är det upp emot två års väntetid, säger Eriksson som betonar att de måste få igång bostadsbyggandet i kommunen för att öka inflyttningen.

Han berättar att det är på gång att byggas 24 lägenheter i bostadsrättsform på cirkusplatsen i Tierp. Dessutom tittar Tierpsbyggen på att bygga om lokaler till bostäder.

– Vi tittar på möjligheter för att få igång byggandet. Fredners Torg är en central tomt där man gärna ser att det bebyggs. Men det finns inga konkreta planer.

Eriksson berättar där-emot att de har påbörjat planlägga gärdet mellan Sigbobäcken och väg 292 i Tierp för att ge plats för villatomter.

– Det är ett stort område och vi pratar om 100–200 tomter. Men det ligger ett par år fram i tiden innan ett sådant område kan vara klart, säger Eriksson.

Mer läsning

Annons