Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

499 skrev på för att rädda Mehedeby skola

/
  • SKOLAN ÄR VIKTIG. Sune Klippmark, ordförande  i Mehedeby fastighetsägarförening, betonar vikten av skolan för att orten ska överleva.

Med 499 namnunderskrifter uppvaktade Mehedeby fastighetsägarförening politikern Jonas Nyberg (S). Det gällde tjänstemännens förslag att lägga ned skolan i Mehedeby.

Annons

Uppvaktningen skedde på tisdagsmorgonen. Redan tidigare har Jonas Nyberg lovat att Tierps styrande socialdemokrater inte tänker föreslå nedläggning av någon byskola.

– Förslaget finns med i sparpaketet och de har inte sagt i klartext att det inte är aktuellt. Socialdemokraterna kom inte på mötet vi ordnade om skolan, säger Sune Klippmark, ordförande i fastighetsägarföreningen.

På stormötet 18 maj deltog endast oppositionskommunalrådet Catarina Deremar (C).

– Det var samtidigt som vi hade ett styrelsemöte. Och ska man skicka någon ska det vara en person som jobbar med de här frågorna, säger Jonas Nyberg (S).

Mehedebyborna poängterar att skolan är viktig för samhällets överlevnad. De menar att lokalkostnaden på 1,3 miljoner kronor ligger kvar så länge det inte finns en köpare. Vidare pekar de på en merkostnad för kommunen på 450 000 kronor för busskort på UL.

– Det är bra att de engagerar sig i sin bygd. Tillsammans med kommunen kan de se till att det blir attraktivare att bo där, säger Jonas Nyberg.

Annons