Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

90 nya tomter planeras

Kommunens planer på att skapa nya bostadsområden i Tierp fortskrider. I nästa vecka bjuds allmänheten in till ett samrådsmöte angående Vallskogagärdet och Gamla sjukarbyvägen i Tierp. Där planeras det för 90 nya tomter.

Annons

– Det är inte världens kö, men någonstans måste man börja för att få kommunen att växa, säger kommunens planarkitekt Helena Gåije.

Enligt det förslag som presenteras för allmänheten ska det kunna bli cirka 90 villatomter, eller ännu fler rad- och flerfamiljshus, och en barnstuga i området.

– Om det blir 350 nya bostäder måste det finnas plats för en barnstuga, säger Helena Gåije.

Kommunen ska inte bygga bostäderna, plankontorets uppdrag är att ta fram så många villatomter som möjligt. Det gäller både Tierp och Örbyhus, men i Örbyhus har de inte kommit lika långt utan håller fortfarande på med markundersökningar. Arbetet är långsiktigt och kommer att ske i olika etapper. I en första omgång handlar det om 26 tomter på området närmast köpingen.

– Vi vill i första hand informera allmänheten om att det här är på gång och om någon har åsikter, så är det bra att de lägger fram dem, säger Helena Gåije, planarkitekt på Tierps kommun.

Annons