Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Akrobatik och stavar på cirkusskolan

/
  • Emma Lundquist från Tusen konster och en boll utövar parakrobatik med Victoria Wiberg-Lindau.
  • Andrew Morton visar Ardia Bela hur stavkonsterna ska utföras. I bakgrunden syns också Alexander Sundgren och Felix Jurell.
  • Andrew Morton visar Robin Yildiz hur stavkonsterna ska utföras under onsdagens cirkusskola.
  • Martin Boänges, 12, lyckades bra med tygklättringen. Instruktören Jerry Lasota slår ut med armarna i en triumferande gest.
  • Jens Karlsson fick snabbt grepp om stavkonsterna på onsdagens cirkusskola.

Det finns mer än skidor och skridskor att ägna sitt sportlov åt. Cirkusgruppen "Tusen konster och en boll" var i går på plats i Tierp för att lära ut sina färdigheter.

Annons

Akrobatik, tygklättring och stavar. Det fick sportlovslediga barn och ungdomar prova på under gårdagens cirkusskola. I ena änden av Centralskolans gymnastikhall står Andrew Morton och visar hur man utför konster med stavar.

– Så där ja, helt rätt, utbrister han plötsligt när någon lyckas få bra snurr på staven.

Det var andra året i rad som cirkusskolan besöker Tierp under sportlovsveckan. I fjol var inslaget väldigt uppskattat och av den anledningen bjöds gruppen in även i år.

– Tygen var jobbiga, men får jag välja det som jag är dålig på så var det tygerna som var roligast. Stavarna var också bra men det hade varit roligare om man tände eld på dem först, säger Ardian Bela, 12, och skrattar.

En annan som uppskattade cirkuskonsterna var Victoria Wiberg-Lindau, 10.

– Stavarna var roligt, och tygerna också. Allt var roligt, det sista också, säger hon och pekar mot gruppen som håller på med parakrobatik.

Annons