Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äldre på Vendelgården får mer tid utomhus

Bristande genomförandeplaner och för lite vistelse utomhus. Det var kritik som Vendelgården fick vid en tillsyn.
Enligt verksamhetschef Kristina Ericson är dessa brister nu åtgärdade.

Annons

– Det där är organiserat nu. Det finns olika aktiviteter på avdelningen och ett rum som kan användas för aktiviteter, både enskilt och i grupp, säger Ericson.

Vendelgårdens verksamhet beskrevs i länsstyrelsens tillsyn som en ”förvaring av äldre”. Det fanns ingen eller lite tid för sysselsättning och utevistelser. Dessutom fanns det brister i genomförandeplanen.

I ett svar till länsstyrelsen skrev Tierps kommun att det inte fanns tid för ”det där lilla extra”. Enligt Kristina Ericson har omorganiseringar lett en effektivisering av verksamheten och att tillvaron för de boende nu är bättre.

– Det erbjuds promenader om så önskas. Enligt vår tjänstegaranti är det en gång i veckan.

– Ja, självklart gör vi det.

Samtliga genomförandeplaner har nu skrivits under och godkänts av antingen den boende eller en anhörig. Uppföljningsarbetet har även det setts över och sker nu minst en gång per år.

– Det står i genomförandeplanen att det ska följas upp. I planen står alla aktiviteter och då ser vi om det har efterföljts, säger Kristina Ericson.

– Nej, det skulle det inte bli. Den här satsningen på genomförandeplaner var planerad sedan tidigare och vi tog ett äldreboende i taget. Tyvärr var Vendelgården sist på listan.

Mer läsning

Annons