Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt högre priser på Tierps bostadsrätter

Priserna på bostadsrätter i Tierp har skjutit i höjden.

Däremot ökar villapriserna väldigt sakta.

– En tvåa i Tierp går för mellan 400 000 och 600 000 kronor, berättar Robert Lindell, chef vid Svensk fastighetsförmedling.

Annons

Det säljs totalt mellan 250 och 300 villor och fritidshus per år i Tierps kommun.

Svensk fastighetsförmedling, som är den största aktören i Tierp, ser en stor efterfrågan på såväl villor och fritidshus som bostadsrätter i hela kommunen. I Örbyhus och Tierp säljs de dyraste objekten. Det finns också ett stort sug efter sjönära hus och fastigheter med mark på landsbygden vilka kan gå för otroligt höga priser.

– Det är ett stort intresse överlag på det mesta. Men för att få i gång en större omsättning så har jag en önskan att det skulle byggas enplansbostäder, treor och fyror.

– Många som bor i sina 70-tals villor vill bo kvar på orten, men har ingenstans att flytta. Jag tror det skulle öka inflyttningen utifrån, säger Robert Lindell.

En trend som han ser är att många yngre som sitter i lägenhet i Uppsala väljer att köpa hus i Tierps kommun. Samtidigt väljer många husägare att flytta till lägenhet i storstaden.

De senaste åren har många utifrån fått upp ögonen för husmarknaden i Norduppland. Den främsta orsaken är de goda pendlingsmöjligheterna och huspriserna.

Villapriserna går sakta uppåt – samtidigt som fritidshuspriserna ökar kraftigt. Nyligen sålde Robert Lindell två fritidshus i Söderfors för runt 1,8 miljoner. Snittpriset på en villa i kommunen ligger runt miljonen och något högre i Tierp och Örbyhus. En villa i Örbyhus som såldes för 1,4 miljoner för fem år sedan gick nyligen loss för drygt 1,7 miljoner kronor.

Den största prisökningen har dock bostadsrätterna i Tierp.

– 2009 sålde jag en lägenhet i bostadsrättföreningen Öbrink i närheten av sjukhuset för 135 000 kronor. I dag ligger de på 500 000 kronor, säger Lindell som berättar att tre av fem bostadsrätter köps av ortsbor.

Mer läsning

Annons