Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ambulansen letade i tio minuter

I tio minuter letade ambulansen efter den man som senare hittades död bakom Söderfors pizzeria. – Nu kan jag inte se att det har begåtts något fel, men vi ska utreda händelsen, säger Annika Blomkvist, chef för ambulansen i Tierp.

Annons

Som Arbetarbladet berättat larmade ägaren av Söderfors Pizzeria SOS Alarm när han stängde vid 22-tiden på lördagskvällen. Orsaken var att en kraftigt berusad man satt bland träden ett 20-tal meter bakom pizzerian. När ägaren återvände dagen efter var mannen kvar - död.

– Ambulansen har varit på plats och letat men inte hittat någon person, förklarar Annika Blomkvist.

Annika Blomkvist och hennes chef vid ambulansen i Uppsala, Per Andersson, vill inte säga om något fel har begåtts innan en internutredning genomförts.

Enligt SOS Alarm har ambulansen larmats till platsen 22.03 för personskada - klockan 22.37 har den vänt hemåt. Ägaren till pizzerian uppger att han väntat 25 minuter innan han lämnat platsen på uppmaning av den berusade mannen.

– Om och varför det har tagit 25 minuter att åka till Söderfors är sådant vi får titta på i utredningen, förklarar Annika Blomkvist.

Enligt Per Andersson har ambulansen letat efter mannen i ungefär tio minuter. Han berättar att om anmälaren till SOS Alarm har lämnat kontaktuppgifter så brukar man försöka kontakta denna.

– Men det kan ju vara så att det var till den stängda restaurangen. Allting måste gå via via SOS då man har rätt att vara anonym. Det bästa är dessutom om den som larmar finns kvar på platsen.

I Tierp finns två akutambulanser som är bemannade dygnet runt. Lördagskvällen ska inte ha varit ovanligt hektisk.

Polisen gjorde under söndagen en teknisk undersökning vid platsen där mannen hittades död. I väntan på obduktion betraktas det som ett vanligt dödsfall.

Annons