Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arenan har miljonskulder

/
  • BLEV DYRT. Bygget av Tierp Arena blev dyrare då de hade så kort tid på sig. Hittills har ägarna lagt ner 100 miljoner i arenan.
  • MÅNGA INTRESSERADE. Tierp Arena invigdes i samband med EM tävlingarna i juni. Totalt 10 personer är anställda vid företaget.
  • SKA BETALA.

Tierp Arena krävs på 1,2 miljoner hos Kronofogdemyndigheten.

Sju företagare har inte fått betalt för sina tjänster.

Annons

– Det har varit mycket utgifter, men nu har vi kommit ikapp. Det är sena pengar in medan fakturorna har rullat på som vanligt. Allt kommer att betalas, försäkrar Leif Andreasson, marknads- och reklamansvarig, samt delägare i Tierp Arena AB.

Nyligen avskrevs elva betalningsanmälningar som legat hos Kronofogdemyndigheten. I dag återstår sju fodringar - varav den högsta ligger på 789 000 kronor.

– Vi för förhandlingar med företaget, så det kommer lösa sig, säger Andreasson som berättar att produktionen har blivit dyrare än vad de räknat med då de forcerade fram bygget i tid.

Det var i juni, lagom till semestrarna och när EM-tävlingarna var över, som det blev problem med betalningarna.

– När man kör igång stora event så blir det oftast dyrare första gångerna man arrangerar dem. Men nu har vi full koll, säger Andreasson.

Andreasson betonar att de fyra delägarna har satsat sina liv i arenabygget och har inget att vinna på att sko sig på andra. Deras ambition är att söka samarbete med lokala företagare.

Hittills har ägarna lagt ner 100 miljoner kronor i Tierp Arena.

– Omsätter vi 30 miljoner så går vi ledigt runt, men naturligtvis siktar vi högre.

Just nu arbetat de intensivt med höstens eventbokningar och Leif Andreasson berättar att de har ett 30-tal event inbokade för nästa år. I dag är de tio anställda men Andreasson räknar med att personalstyrkan kommer öka i takt med att deras verksamhet växer.

Mer läsning

Annons