Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilden av Tierp ska bli mer positiv

För 1,25 miljon kronor ska kommunen förstärka den positiva bilden av Tierp.

Annons

– Tierp står vid ett vägskäl och nu gäller det att vi sätter kommunen på kartan i ett positivt sammanhang, säger kommunstyrelsens ordförande Bengt-Olov Eriksson (S).

Det händer mycket i Tierp just nu. Ute på det gamla flygfältet byggs en jättelik motorarena som dessutom ska vara värd för både konserter, mässor och sportarrangemang.

Samtidigt har Rotary i Tierp satt igång projektet Vision 10 000 som handlar om att öka inflyttningen till kommunen.

Visionen är att invånarantalet i Köpingen i Tierp ska dubbleras till 10 000.

”Många bra initiativ”

– Det är jättemånga bra initiativ på gång i kommunen och det finns en framåtanda som vi måste ta vara på, konstaterar Bengt-Olov Eriksson (S), ordförande i kommunstyrelsen, som bestämt att 1,25 miljon kronor ska satsas på att förstärka den ”positiva bilden av Tierp”.

Pengarna omfördelas från andra avdelningar: en miljon kronor flyttas från gemensam service och de kvarstående 250 000 kronorna tas från medborgarservice budget.

Exakt hur projektpengarna ska användas kan kommunledningen inte svara på, men stöd till kultur- och fritidsarrangemang och möjligheter att ta in konsulthjälp för att korta handläggningstider vid ökade förfrågningar från näringslivet, nämns som tänkbara insatser som kan kräva ett ekonomiskt tillskott.

Pengar som smörjmedel

– Pengarna ska användas som smörjmedel kan man säga. Kommunen vill kunna stimulera alla aktörer som vill marknadsföra Tierp på ett positivt sätt, säger Bengt-Olov Eriksson och konstaterar att både Vision 10 000 och Tierp Arena är privata initiativ från näringslivet som kommunen måste stötta.

Inga konkreta mål

Några konkreta mål med projektet har man inte satt upp och kommunalrådet Bengt-Olov Eriksson påpekar att förstärka den positiva bilden av Tierp är ett långsiktigt arbete.

– Det handlar helt enkelt om att utveckla varumärket Tierp, säger han och berättar att en tillfällig beredning med representanter från kommunen, näringslivet och invånarna ska tillsättas.

Mer läsning

Annons