Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilförare allvarligt skadad efter busskrock

Tidigt på fredagsmorgonen krockade en personbil med buss 811 på länsväg 288 strax utanför Alunda. En 46-årig man från Hudiksvall som körde personbilen fick allvarliga skador.

Annons

Bussföraren och passagerarna chockades men fick inga fysiska skador.

Bilföraren fördes till Akademiska sjukhuset i Uppsala, där man vid 13-tiden uppgav att hans tillstånd var fortsatt allvarligt men stabilt.
Olyckan inträffade fem i sex vid Haberga, nordost om Alunda. Bussen åkte mot Uppsalahållet. Personbilen kom över på fel sida av vägen och krockade med bussen som hade ett 15-tal passagere.
– En del tog sig vidare med nästa buss. Andra kördes av Räddningstjänsten till brandstationen i Alunda där ett kriscenter inrättades, säger Nikodemus Kyhlén, Upplands Lokaltrafik (UL).


Busstrafiken fortsatte med vissa förseningar. Polisen ska utröna orsaken till olyckan genom att höra vittnen.
– Föraren är tillbaka här. Vi har åkt en sväng för att se om han törs köra igen och det gick bra, säger Allan Karlsson, trafikområdeschef för KR-trafik syd som kör linjen.
Karlsson berättar att chauffören förgäves försökte väja för bilen. Den lade sig som en sköld framför bussen och fordonen for ned i diket.
– Som föraren upplevde det var det bara bussen och bilen på vägen.


Det var också på riksväg 288 som den svåra bussolyckan inträffade 27 februari 2007. Två linjebussar kolliderade vid Rasbo varvid sex passagerare dog och 20 skadades. Den ena föraren dömdes för vållande till annans död och kroppsskada samt vårdslöshet i trafik.
– Det är klart att hjärtat bultar lite extra när det är på samma sträcka. Men det finns inga direkta kopplingar mellan olyckorna, säger Nikodemus Kyhlén, UL.

Annons