Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bingohelg i Tierp väntas locka tusentals

/
  • BILAR+BINGO=SANT. Riktigt lika många som kom på Tierp Arenas premiärtävlingar i maj tror inte Tierp Hockey att deras bilbingo på lördag kommer att locka. Men minst 3 000 bingobesökare hoppas föreningen på. Men redan på fredag är det dags för bilbingo i Tierps kommun – då är det IK Rex som anordnar sin Storbingo i Vendel.

I helgen förvandlas Tierp till bilbingots mecka. IK Rex:s Storbingo i Vendel inleder på fredagen och sedan anordnar Tierp Hockey Sveriges största bilbingo på Tierp Arena på lördagen.

Annons

Om du gillar bilbingo gör du bäst i att bege dig till Tierps kommun nu till helgen. Redan på fredag klockan 19 börjar vinsterna fördelas då IK Rex för tredje året anordnar Storbingo på Ottarsborg i Vendel.

100 000 kronor ligger i potten och arrangören hoppas på upp emot 2 000 besökare.

– Storbingot började som jubileumsbingo när vi fyllde 100 år och i år hoppas vi på rekordmånga spelare, säger Susanne Karlsson i IK Rex.

På lördag hoppas sedan Tierp Hockey att bilbingofantasterna ska vara väl uppvärmda då klubben arrangerar Sveriges största bilbingo på Tierp Arena, där SM i dragracing också pågår under fredagen och lördagen.

Totalt kommer över en miljon kronor att spelas ut och bingot startar klockan 16 (arrangörerna meddelande under fredagen att bingot blivit framflyttat till då).

Arrangörerna hoppas på 3 000–5 000 besökare men är förberedda på massinvasion.

– Vi har mellan 16 och 20 000 bingobrickor, så kommer det fler är det ett väldigt angenämt problem, säger Anders Holmgren i Tierp Hockey med ett skratt och fortsätter,

– Det finns gott om plats och vi hoppas att vi blir Sveriges största – både till vinstplan och besökare.

Mer läsning

Annons